Auktionsskøde

10 April 1894

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


12. a.b.c..

Stempel 2 Kr. 65 Øre.

Peter Munk Anker, Borgmester, Byfoged og Byskriver i Stubbekjøbing Købstad, Herredsfoged og Skriver i Stubbekjøbing Herred.
Gjør Vitterligt :
1892 den 14 September Formiddag Kl 10 blev Stubbekjøbing Herreds Auktionsret sat paa Raadhuset i Stubbekjøbing og administeriet af den ordinære Auktionsdirektør i Overværelse af nedentegnede Vidner, hvor da blev afholdt
et Møde i Medfør af Lov om Tvangsauktioner af 9de April 1891 § 21 til Vedtagelse af Auktionsvilkaar for Tvangssalget af den Husmand Christian Christensen tilhørende Ejendom i Matr. No. 8e og 16g i Maglebrænde By og Sogn.
I Retten fremlagdes en Skrivelse af 9 f. M. fra Overretssagfører Ravnsgaard, hvori han for frhv. Gaardejer Søren Simonsen i Maglebrænde som Pante- og Udlægshaver i ovennævnte Ejendom begærer denne stillet til

Tingdagen den 10 April 1894.

bortsalg med Auktionen. Med Skrivelsen er fremsendt følgende Dokumenter
A., Beskrivelse af en den 22 Juli d. A. foretagen Udlægsforretning
- i Ejendommen.
B., Udkast til Auktionsvilkaarene.
C., Pantebogsattets, dat. 29 f. M.
D., Udskrift af Stubbekjøbing Herreds Skøde og Pantebøger, indeholdende
- Skyldnerens Skøde paa Ejendommen.
Skrivelsen samt Bilagene Bog C. indlemmes saalydende :
Vilkaarene
Her. Borgmester, By og Herredsfoged Anker.
Som Sagfører for fhv. Gaardejer Søren Simonsen i Maglebræbde i dennes Egenskab som Udlægshaver - Beskrivelse af Udlægsforretningen følger - tillader jeg mig herved at begære den Husmand Christian Christensen i Maglebrænde tilhørende Ejendom Matr. No. 8e og 16g i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger samt Konge- og Kirketiende bortsolgt ved offentlig Auktion efter de om Tvangsauktion gældende Regler. Jeg vedlægger Udkast til Auktionsvilkaarene, Panteattest og Genpart af det senest tinglæste Adkomstdokument, hvorhos jeg beder at Skyldneren saavelsom den eller de, der i Egenskab af Pant- eller Udlægshavere eller af andre Grunde skulle tage Del i Auktionssummen, eller hvis Stilling som Brugshavere Servitutbevilligede eller deslige iøvrigt kan blive berørt ved Salget, maa blive indkaldt til et Møde.

Stubbekjøbing d 9de August 1892
Ærbødigst
L Ravnsgaard.

Fremlagt i Stubbekjøbing Herreds Auktionsret den 14/3 92
P. M. Anker

Auktionsvilkaar
for


Afhændelsen af den Husmand Christian Christensen i Maglebrænde tilhørende Ejendom Matr. No. 8e og 16g i Maglebrænde By og Sogn, af Hartkorn henholdsvis ¾ Alb. og ¼ Alb., Glskat henhv. 14 Øre og 5 Øre, med Konge- og Kirketiende, som stilles til offentlig Auktion i Henhold til det af forhenværende Gaardejer Søren Simonsen i Maglebrænde den 22de Juli 1892 foretagne Udlæb.

1

Ejendommen med Tilliggende, der er matrikuleret saaledes som foranført samt med de derpaa værende Bygninger med mur- nagel- og jordfaste Ting og øvrigt Tilbehør, deriblandt Kakkelovne, Komfurer og indmurede Kedler, stilles til Bortsalg ved offentlig Auktion i Henhold til Reglerne i Lov om Tvangsauktioner af 9 April 1891 - uden Ansvar for Udlægshaveren eller andre deri Prioriterede - i den Stand, hvori alt ved Auktionen er og forefindes, samt med de Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, hvormed Ejendommen efter det i Udskrift vedlagte, senest tinglæste Adkomstdokument og den ligeledes vedlagte Panteattest tilhører den nuværende Ejer.

2

Ejendommen, der strax kan tiltrædes, jfr dog Post 10 i Slutningen, staar fra

Tingdagen den 10 April 1894.

Hammerslaget eller under de i ovennævnte Lovs § 38 ommeldte Betingelser fra Auktionens Standsning for Køberens Regning og Risiko i enhver Henseende, hvorhos han ogsaa - dog uden Præjudice for Panthaverne og mod at han forinden opfylder disse Vilkaar og herfor, om det forlanges af nogen til Andel i Købesummen berettiget, stiller behørig Sikkerhed - er berettiget til i Tilfælde af Ildsvaade at hæve den Sum, for hvilken Bygningerne ere forsikrede i Landbygningernes almidelige Brandforsikring, og som i Følge Fors. No 84 idgør 500 Kr.
Skulde nogen Hindring møde ved Tiltrædelsen af det Solgte, vil Køberen selv have paa lovlig Maade at fjærne denne i Henhold til den Udlægshaveren tilkommende Ret, men uden Ansvar for ham.

3

Dersom Ejendommen eller nogen Del deraf er bortlejet eller paa anden Maade overdraget Andre til Brug, skal Køberen respektere Vedkommendes Ret, saa vidt Lovgivningen paabyder, men er paa den anden Side berettiget til at hæve enhver ved Hammerslaget eller Auktionens Standsning efter § 38 ikke betalt Leje eller anden Afgift, hvad enten den er forfalden eller først senere forfalden, hvorimod han ikke har Kravv paa den Leje m. v. som i Følge Kontrakt maatte være forudbetalt.
Forsaavidt der af Auktionsrekvirenten som Udlægshaver i Tiden fra Udlæget blev gjort indtil Auktionens sluttes maatte være oppebaaret nogen Leje eller anden Afgift af Udlægshaveren eller den, til hvem Ejendommens Bestyrelse af ham maatte være overdraget, skal det saaledes Oppebaarne ikke tilkomme Køberen men Auktionsrekvirenten, saafremt han faar Andel i Købesummen, imod at Nettoprovenuet af det indkomne Beløb afgaar i hans Tilgodehavende.

4

I Købesummen, for saa vidt den tilstrækker, ere efter Panteattesten følgende vedtagne i efternævnte Orden :
1, S. Simonsen med 400 Kr. paa 1ste Prioritet ifølge Obligation, dat 13 Juli 1891,
- læst 14de s. M.
2, R P H. Stæhr. med 85 Kr. Prioriteret efter 400 Kr i følge Obligation dat. 19 Juni 1891
- med Fornyelsespaategning dat 13 Juli 1891, læst 14de s. M.
3, L. P. Hansen og H. P. Christensen med 200 Kr. ifølge Skadesløsbrev, dat 19 Juni
- 1891 og læst 14de Juli s. A. med Prioritet efter 400 Kr.
Købesummen berigtiges overensstemmende med Lovens §§ 22 og 40 ved kontant Betaling til vedkommende Pant- eller Udlægshavere i den Orden i hvilken de ere prioriterede. Saa snart 3 Maaneder efter Auktionen ere forløbne, betales en Trediedel af Købesummen, og anvendes dette Beløb først til Dækning af 1ste Prioritetshavers Kapital med de indtil Auktionsdagen paaløbende Renter, hvis Fortrinsret er bevaret, og anden Ydelse eller Omkostninger, for hvilke der maatte tilkomme ham Fortrinsret, og derefter, for saa vidt tilstrække kan, til Dækning af de efterfølgende Prioritetshavere med Renter, Ydelser og Omkostninger som anført. Resten af Købesummen udbetales i 11 Juni Termin 1893.

5.

Købesummen forrentes fra Auktionsdagen med den hver enkelt Panthavers lovlig tilkommende Rente og iøvrigt med 4% p. a. For saa vidt

Tingdagen den 10 April 1894.

den overstiger, hvad der udkræves til Dækning af Prioriteterne med fortrinsberettigede Renter m. v. efter Post 4, anvendes den til Dækning af Prioritetsrenter, Strafrenter m. v. som ikke maatte have fortrinlig Panteret, og hvad der endnu maatte blive tilovers af Købesummen, udbetales til Ejeren eller hvem der i hans Sted maatte være dertil berettiget.

6.

Udenfor Købesummen betaler Køberen alle Ejendommen paahvilende Restancer af Skatter og Afgifter til Staten, Kommunen, Embeder eller Private samt Assurancepræmier alt for saa vidt de i Prioritetsordenen gaa forud for al Pantegæld. Dersom Udlægshaveren har udbetalt noget herhen hørende Beløb, vil Køberen have at erstatte dette inden 8 Dage efter Auktionen. Fremdeles udreder Køberen alle efter Auktionen paaløbende Skatter og Afgifter af den anførte Beskaffenhed.

7.

Udenfor Købesummen betaler Køberen endvidere
a., alle Udgifter i Anledning af Ejendommens Bestyrelse og Drift, Vedli=
- geholdelse m. v. mellem Udlæget og Auktionen skadesløst efter
- Regning fra Udlægshaveren eller dennes Befuldmægtigede, dog
- kun for saa vidt førstnævnte faar Andel i Købesummen.
b., alle Omkostninger ved den foretagne Udlægsforretning saavel
- som ved Forauktioneringen, deriblandt Betaling til Vurderings=
- mændene, Gebyr for Panteattest og Udskrifter samt ethvert andet
- Udlæg, som Rekvirenten maatte have haft i Anledning af Auktionen
- ligeledes skadesløst efter Regning fra ham.
c., Salær til Udlægshaverens Befuldmægtigede Overretssagfører Ravnsgaard i
- Stubbekjøbing for samtlige i Forbindelse med Auktionen staaende For=
- retninger ½ Procent af Købesummen dog ikke under 20 Kr. og Rejseomkost=
- ninger efter Regning.
d., de Salærer og Rejseomkostninger, der maatte tilkomme Repræsentanter
- for Prioritetshaverne eller andre i Ejendommen berettigede i Anledning
- af Auktionen, forsaavidt disse Købere ere delagtige i Købesummen
e., Auktionsforvalterens Udlæg i Anledning af Auktionen og dens Bekendtgørelse
- samt alle med Auktionen forbundne Gebyrer til det Offentlige og til
- Vidnerne.
Det højeste Beløb af samtlige disse Omkostninger saa vel som af de i Post 6 ommeldte Restancer og andre Ydelser vil blive oplyst paa Auktionen dels af Udlægshavernes Befuldmægtigede, dels (for litre) af Auktionsforvalterne. Betaling deraf sker inden 14 Dage efter Auktionen til rette Vedkommende :

8.

Opraab sker i Henhold til den under Udlægsforretningen fastsatte Vurderingssum 500 Kr.
Ringere Overbud end 25 Kr. modtages ikke.

9.

Naar det af Auktionsforvalteren forlanges, skal en Bydende stille Sikkerhed for at hans Bud skal komme i Betragtning.

Tingdagen den 10 April 1894.

Den Højstbydende har ikke Ret til at fordre Hammerslag, men han er, saafremt der straks paa Auktionsstedet forlanges en anden Auktion, bunden ved sit Bug, dog ikke i længere Tid end 6 Uger, for det Tilfælde, at der ikke ved den anden Auktion sker lige saa højt eller højere Bug eller det skete Bud formedelst manglende Sikkerhedsstillelse ikke kan antages.
Saafremt en anden Auktion afholdes, er den Højstbydende ved denne ikke pligtig at vedstaa sit Bug, medmindre Hammerslag gives eller han i Henhold til Lovens § 38 forlanger sig Ejendommen udlagt.

10.

Den Højestbydende skal, saafremt Hammerslag gives, eller saafremt han i Henhold til nys nævnte § 38 forlanger sig Ejendommen udlagt, stille Sikkerhed for en Trediedel af det Beløb, som han i Følge Post 4 er pligtig at udbetale, samt desuden for de i Post 7 ommeldte Omkostninger.
Sikkerheden skal stilles til Auktionsforvalteren og bestaa i saadanne Effekter som Lovens § 24 foreskriver.
Forinden Sikkerheden er stillet, kan overtagelse af Ejendommen ikke finde Sted.

11.

I Tilfælde af, at Køberen ikke efterkommer disse Vilkaar, maa han taale, at Ejendommen med Tilbehør sættes til absolut Bortsalg ved en eneste Auktion for hans Regning og Risiko, saaledes at han bliver pligtig at tilsvare skadesløst, hvad der maatte bydes mindre, uden at have Krav paa, hvad der maatte bydes mere end Auktionskøbesummen.
Det staar dog hver af de til Deltagelse i Auktionskøbesummen berettigede eller auktionsforvalteren paa samtliges Vegne frit for at anvende almindelig Retsforfølgning mod Køberen, i hvilket Tilfælde saavel han som hans mulige Kautionist ere underkastede Bestemmelserne i Fdg 25 Jan 1828 og pligtige at give Møde for den Forligskommission og Jurisdiktion, hvortil Ejendommen hører, efter Varsel som til indenherreds Mand og saaledes, at Forkyndelse kan ske paa den til Salgstillede Ejendom, alt uden Hensyn til, hvor de maatte bo eller opholde sig, ligesom de hver for sig eller in solidum betales skadesløse Procesomkostninger i enhver Instans, naar de tabe Sagen.

12.

Naar disse Vilkaar ere opfyldte, er Køberen berettiget til at faa Skøde, der skal tages senest 1 Aar efter Hammerslaget.
Skødet med stemplet Papir, dets Ekspedition og Tinglæsning, ½% Afgiften, alle Tinglæsnings- og Udslettelsesgebyrer og overhovedet alt, hvad der staar i Forbindelse med Skødets og Adkomstens Berigtigelse, uden Undtagelse, er Køberen pligtig at bekoste.

13.

De foranførte Regler gælde ogsaa, for saa vidt nogen Pant- eller Udlægshaver benytter den i Lovens § 38 hjemlede Ret til at forlange sig Ejendommen udlagt.

Stubbekjøbing d 8 August 1892
Paa Udlægshaverens Vegne
L Ravnsgaard.

Dis=

Tingdagen den 10 April 1894.

se Auktionsvilkaar ere vedtagne paa et i Henhold til Lov 9 April 1891 § 21 behørig indvarslet Møde.

Auktionskontoret i Stubbekjøbing Herred den 14 September 1892
P. M Anker

Fremlagt i Stubbekjøbing Herreds Auktionsret den 14/9 1892
P. M. Anker.

Stempel 30 Øre

Pantebogsattest.

Ifølge Skjøde tinglæst 14de Juli 1891 ejer Christian Christensen nedennævnte Ejendomme af Maglebrænde By og Sogn.
Matr. No 8e af Hartkorn 0¾ Alb., Gammelskat 14 Øre
- ¨ - ¨ 16g ¨ - ¨ - ¨, - ¨ 5 -
med Bygninger Konge- og Kirketiende.
Herpaa hviler følgende Hæftelser.
1, Paa hele Sognets Kongetiende kgl Kapital 1300 Kr. og Refusion til Ny=
- kjøbing Latinskole aarlig 10 Td Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre.
2, Paa hele Sognets Kirketiende kgl. Kapital 1100 Kr., hvorhos Husfolke=
- ne i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
3, Ejendommen henhører under Stangerup Gods i hvilken Henseende
- bemærkes :
- a., paa hver hel Gaard under Godset hæfter 83 Kr. 62 Øre med solidariske
- Forpligtelser for udstykkede Parceller.
- b., paa hele Stangerup Gods hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr.
- 88 Øre foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere an=
- slaaede i Penge.
4, Pantebrev fra Ejeren til S. Simonsen for .............................................................. 400 Kr.
- med 1ste Prioritet, dateret 13de læst 14de Juli 1891
5, Pantebrev fra Ejeren til R. P. H. Stæhr for ............................................................. 85 -
- med Prioritet efter 400 Kr. dat. 13de læst 14de Juli 1891
6, Do fra Do til L P Hansen og H. P. Christensen for .............................................. 200 -
- med Prioritet efter 400 Kr. dat. 19de læst 14de Juli 1891
Følgende konstaterede Tiendebogen :
Præstetiende af Matr. No. 8e : 0¼ Fdk Byg.
Hvilket herved attesteres overensstemmende med Skøde og Pantebøgerne.

Stubbekjøbing Herredsskriverkontor den 29de August 1892
P. M. Anker.

Fremlagt i Stubbekjøbing Herreds Auktionsret den 14/9 1892.
P. M. Anker.

Bilagenes A. og D. følge Akten.
E. Indkaldelse til Rekvirenten af 24 s. M.
F. Do til R. P. H. Stæhr med Stævningsmændenes Paategning af 29 s. M.
G. Do til H. P. Christensen med Stævningsmændenes Paategning af 29 s. M.
H. Do til L P Hansen med Stævningsmændenes Paategning af 29 s. M.
J. Do til Ejeren af Ejendommen Christian Christensen med Stævningsmændenes Paategning af 29 s. M.
Dokumenterne under E til J følge Akten.
Auktionsrekvirenten, Overretssagfører Ravnsgaard var mødt

Tingdagen den 10 April 1894.

Det passerede oplæst og underskrevet.

Auktionsretten hævet.
L Ravnsgaard J. E. Boas Fm.
S Simonsen
Christian Christensen

Vidner :
J Karsholm R Jensen

Aar 1894 den 27de Marts blev til Stubbekjøbing Herreds Auktionsprotokol fremlagt en Rekvisition af 24 d. M. med 3 Bilag fra Arbejdsmand Hans Jørgen Jensen, hvori han begærer Auktionsskøde udstedt til sig paa de ved Auktionen den 5 Oktbr. 1892 solgte, Christian Christensen tilhørende Ejendomme Matr. No. 8e og 16g i Maglebrænde med Bygninger, Konge- og Kirketiende.
Rekvisitionen indlemmes saalydende :
Stempel 1 Krone
Til
Auktionsdirektøren i Stubbekjøbing Herred.
Efter af fhv. Gaardejer Søren Simonsen i Maglebrænde paa den under 5te Oktober 1892 efter foregaaende lovlig Omgang afholdte Tvangsauktion havde ladet sig Ejendommen Matr. No 8e og 16g i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn henholdsvis ¾ Alb. og ¼ Alb., Glskat henholdvis 14 Øre og 5 Øre, samt Ejendommens Andel i Sognets Konge- og Kirketiende tilslaa for det af ham gjorte højeste Bud 400 Kr., overdrog han ved Transport af 5te November 1893 til mig sin Ret til at erholde Auktionsskøde paa de nævnte Ejendomme m. v. Paa Grund heraf og idet jeg tillader mig at vedlægge
1, Erklæring dæt. 23de d. M. fra Auktionsrekvirenten, hvorefter Omkost-
- ningerne ved og i Anledning af den forannævnte Tvangsauktion
- ere betalte,
2, den paagældende Transport med paategnede Kvittering er og Er=
- klæring fra min Medkontrahent, og
- Obligation stor 400 Kr., dat 19de Juni og læst 14de Juli s. A. med 1ste
- Prioritet fra Ejendommens tidligere Ejer Chr. Christensen til
fhv Gaardejer Søren Simonsen i kvitteret Stand.
beder jeg Auktionsskøde paa de paagældende Ejendomme med Bygninger samt Konge- og Kirketiende udstedt til mig.

Maglebrænde d. 24 Marts 1894
Ærbødigst
Hans Jørgen Jensen
ved L Ravnsgaard

Fremlagt til Stubbekjøbing Herreds Auktionsprotokol 27/3 1894
P. M. Anker

Den blandt Bilagene værende Transport fra Gaardejer Søren Simonsen til Rekvirenten vedhæfter Auktionsskødet. De øvrige Bilag følge.

Tingdagen den 10 April 1894.

Da det herved er godtgjort, at Auktionsvilkaarene ere opfyldte, tilskader jeg i Kraft af mit Embede som Auktionsdirektør -
Arbejdsmand Hans Jørgen Jensen
Matr. No 8e af Hartkorn 0¾ Alb., Gammelskat 14 Øre
- ¨ - ¨ 16g af - Do - ¨, - Do 5 -
med Bygninger, Konge- og Kirketiende, hvilke Ejendomme herefter skulle tilhøre Hans Jørgen Jensen
med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed de have tilhørt den forrige Ejer, og paa de Betingelser, der ere ommeldte i de tidligere fremlagte Dokumenter, saavelsom i den idag fremlagte Transport.
Stempelpapiret til Auktionsskødet beregnes saaledes :
Auktionsbud ................................................................................................. 400 Kr.
Renter og Refusioner til ikke over 10 Øre om Aaret, 25 Gange ....................... 2 - 50 Øre
- ______________
- 402 Kr. 50 Øre
heraf beregnes Stempel af ste Kasse til Taxt 2 Kr. 65 Øre.

P. M. Anker.

Aktens Rigtighed bekræftes under Haand og Embedssegl

Stubbekjøbing Herredskontor den 7 April 1894
P. M. Anker
(LS)

Gebyr. Kr. 6,35.

Idet jeg begærer nærværende Auktionsskøde tinglæst beder jeg tillige nedennævnte Ejendomme paahvilende Hæftelser :
1., Pantebrev fra Christian Christensen til R P. H. Stæhr for 85 Kr. dat 13 Juli
- 1891 læst 14 Juli s. A. med Prioritet efter 400 Kr., og
2., do fra Samme til L P Hansen og H P Christensen for 200 Kr., dat 19de Juni
- 1891 læst 14 Juli s. A. med Prioritet efter 400 Kr.
aflæst i Henhold til Lov 9de April 1891 § 44 jfr. Plakat 22de April 1817
d. 9de April 1894.

Hans Jørgen Jensen
ved. L. Ravnsgaard.

Foranstaaende Skøde er læst inden Stb. Herreds Ret den 10de April 1894 og tilligemed Transporten protokolleret i No 20f
Samme Dag er der hos i Henhold til foranstaaende Begæring aflæst og udslettet af Pantebogen de i Panteattesten under No 5 og 6 ommeldte Pantebreve henholdsvis for 85 Kr. og 200 Kroner.

P. M. Anker
(LS)

Stempel 23 Kr. 75 Øre

Transport.

Jeg underskrevne fhv. Gaardejer Søren Simonsen i Maglebrænde transporterer herved til Arbejdsmand Hans Jørgen Jensen ved Liselund al den Ret og Rettighed, jeg ifølge det ved den under

Tingdagen den 10 April 1894.

5te Oktober 1892 afholdte Tvangsauktion Passerede har til at erholde Auktionsskøde paa Ejendommen Matr. No 8e og 16g i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn henholdsvis ¾ Alb. og ¼ Alb., Glskat henholdsvis 14 Øre og 5 Øre, samt Ejendommens Andel i Sognets Konge- og Kirketiende - paa følgende nærmere Vilkaar :
1., Min Medkontrahent tiltræder strax Ejendommene, der fra Dato staar for hans Regning og Risiko, hvorfor han i Tilfælde af Ildsvaade paa Bygningerne oppebærer Assuranceerstatningen imod at sørge for sammes anordningsmæssige Anvendelse.
2., Købesummen er fastsat til 400 Kr., hvilke Fire Hundrede Kroner berigtiges ved at Køberen
- a., udbetaler mig i 11te December Termin d. A. .................................................. 200 Kr.
- b., udsteder til mig, samtidigt med at han modtager
- Auktionsskøde paa Ejendommen Gældsbevis for .......................................... 200 -
- der forrentes mfra 11 Decbr. Termin d. A. til Betaling sker
- Gældsbeviset stipenderes paa ½ Aars Opsigelse den en 11te
- Juni eller 11te Decbr. Termin; Rente 4% p. a.
3., Skatter og Afgifter m. v. Ejendommen paahvilende Byrder udredes af min Medkontrahent fra og med 1ste Januar 1894.
4., Efterat Køberen har betalt de i Post 3a ommeldte 200 Kr. og udstedt det under Post 3b ommeldte Gældsbevis til mig kan han uden Hindring fra min Side modtage Auktionsskøde paa Ejendommen. Det bemærkes at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kapital 83 Kr. 62 Øre med solidarisk Ansvarlighed for udstykkede Parceller og paa hele Godset aarlig Refusioner til Beløb 193 Kr. 88 Øre samt Naturalier, der ikke ere ansatte til Pengeværdi, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Td. Rug, 11 Td. Byg, 3 Td. Havre og kgl. Kapital 1300 Kr., at der paa samme Sogns Kirketiende hviler Kapital 1100 Kr., der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have frie Stolestader i Kirken, at der af Matr. No. 8e svares aarlig Vederlag for Præstetiende ¼ Fdk Byg og af det samlede Matr. No 8a og 16g m. fl. Parceller udredes Smaaredsel 3 Skp 1 Fdk og Kvægtiende til Præsten ½ 14/16 Fdk Byg aarligt efter Kapitalstaxt.
5., Omkostningerne ved den ovennævnte Tvangsauktion, den forudgaaende Exekution m. v. bæres af mig, men Udgifterne i Anledning af nærværende Transport, Auktionsskødets Udstedelse og Tinglæsning samt de ældre Hæftelsers Udslettelse bæres af min Medkontrahent og mig med Halvdelen hver.
Jeg kvitterer selvfølgelig min i Ejendommen indestaaende Prioritet til Aflæsning og Udslettelse af Pantebogen.
6., I Tilfælde af Søgsmaal anvendes den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25. Janr. 1828.
For det stemplede Papirs Skyld bemærkes, at renten og Refusioner ikke overstige 10 Øre om Aaret.

# #

Tingdagen den 10 April 1894.

Jeg underskrevne Hans Jørgen Jensen indgaar paa nærværende Transport.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 5 November 1893
S Simonsen Hans J. Jensen

Til Vitterlighed
L Ravnsgaard J. P. Nielsen

2) Dags Dato modtaget af Hans Jørgen Jensen den mig tilkommende Restkøbesum 200 Kr. - To Hundrede Kroner - og da den fulde Købesum ifølge nærværende Transport saaledes er mig betalt er den fra min Side intet til Hinder for at der udstedes Auktionsskøde til nævnte min Medkontrahent paa de i Transporten ommeldte Ejendomme

p t Stubbekjøbing d 19 Januar 1894.
S Simonsen

1.) Modtaget Afdrag 200 Kr., er To Hundrede Kroner.

Maglebrænde p. t. Stubbekjøbing d. 15 Decbr. 1893

S. Simonsen.