Skadesløsbrev

14 Juli 1891

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


9.

Stempel 30 Øre.

Udslettet 10/4 1894 No 12 i Henhold til Pl. 22/4 1817

Skadesløsbrev.

I Anledning af at Gaardejer Lars Peter Hansen og Kurvemager Hans Peter Christensen, begge af Maglebrænde, have indgaaet Kaution for et mig underskrevne Husejer Christian Christensen sammesteds

Tingdagen den 14 Juli 1891.

i Spare og Laanekassen for Falsters Landbostand ydet Laan stort 200 Kr med Renter og Omkostninger giver jeg dem herved til Sikkerhed for skadesløs Betaling af ethvert Krav, som de i denne Anledning maatte erhverve paa mig, Prioritet og Panteret for To Hundrede med Renter højere højere end 4 procent pro anno og Omkostninger næstefter 400 Kroner i den mig ifølge Skjøde af Dags Dato, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom af Maglebrænde By og Sogn skyldsat under
Matr. Nr. - 8e for Hartkorn 0¾ Alb, Gammelskat 14 Øre
- - 16g for - Do -, - Do 5 -
tilligemed Ejendommens Konge= og Kirketiende, Ejendommens Bygninger, disses mur- og nagelfaste Appertinentier, derunder Kakkelovne, Komfur og indmuret Kjedel, Bygningernes og Tilbehørs Assurancesum, Leje og al anden Interesse. Det bemærkes, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr. 83,62 for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturalier, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hviler Kapital 1100 Kroner, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, og at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler Kapital 1300 Kr. og aarlig Refusion til stor 10 Tdr. Rug, 11 Tdr. Byg 3 Tdr Havre.
I Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efter Forordn. af 25 Januar 1828, ligesom jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i Henhold til Loven af 29 Marts 1873 § 15.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse med Tilføjende, at ovenstaaende 2 Linier om Pantsætning af Løsøre ere overstregede forinden Underskriften.

Skrevet i Stubbekjøbing den 19de Juni 1891.
Christian Christensen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed
J. Munk. H. Munk.

Læst

Tingdagen den 14 Juli 1891.

inden Stb. Herreds Ret den 14 Juli 1891.

Det bemærkes, at Debitor ved et samtidig hermed tinglæst Pantebrev stort 85 Kroner ligeledes har vedhæftet nærværende Ejendomme med Prioritet efter 400 Kroner.

P. M. Anker (L. S.).