Testamente

23 Marts 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

5.

Stempel 1 Krone.

Til Stubbekjøbing Herreds Skifteret..

I Overensstemmelse med min under 23de f. M. afdøde Mand Væver Frederik Christian Hviids testamentarisk Disposition af 22de s. M. udtalte Ønske og i Erkjendelse af, at jeg ikke ser mig i Stand til alene at bestyrer min Formues anliggender, andrager jeg underskrevne Maren Hviid, født Hansen, herved om, at der maa blive mig en fast Lavvær-

Tingdagen den 23 Marts 1886.

ge beskikket, samt at Smed Peder Hansen i Maglebrænde, der er villig til at overtage Lavværgemaalet, maa blive beskikket hertil. Det bemærkes, at jeg har en Datter, der er 18 Aar gammel.

Maglebrænde den 6 Marts 1886.

Ærbødigst.
Maren Hviid født Hansen.

Ovennævnte Lavværgemaal er jeg villig til at overtage.
Maglebrænde d. u. s.
Smed Peder Jensen.

I Henhold til foranstaaende Begjæring og i Overensstemmelse med D. L. 3-17-42 beskikkes herved Smed Peder Hansen af Maglebrænde som fast Lavværge for Væver Frederik Christian Hviids Enke Maren, født Hansen af Maglebrænde, og har Værgen nævnte Hverv at forestaa, som han det efter Lov og Anordninger kan til og forsvare.

Stubbekjøbing Herreds Skifteret den 17de Marts 1886.

Oxenbøll.

Nærværende Lavværgebeskikkelse bedes tinglæst og noteret paa den Maren Hviid, født Hansen, tilhørende Ejendom Matr. No 26b af Hartkorn ½ Alb. Gammelskat 8 Øre, i Maglebrænde By og Sogn, dens Fol. i Pantebogen. den 23/3 1886.

For Vedkommende,
L. Ravnsgaard.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 23 Marts 1886.

Oxenbøll.
(L. S.)