Testamente

22 Maj 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1.

Stempel 12 Kr. 80 Øre.

Testamente.

Da vi underskrevne Ægtefolk, jeg Parcellist Niels Jacobsen af Maglebrænde og jeg Ane Pedersdatter ibd. ikke have Livs- Arvinger, saa har enhver af os af Omsorg for den anden med fri Villie og fuldt Overlæg besluttet, at indsætte ligesom vi herved i

Tingdagen den 29 Maj 1883.

Forventning af Kongelig allernaadigst Confirmation, gjensidig indsætte den længstlevende af os til at være uindskrnket Ejer uden Deling af vort hele Bo, være sig Penge, Effekter, faste Ejendomme eller udestaaende Gjæld, Intet i nogen Maad undtaget. Skulde den Længstlevende afgaa ved Døden i ugift Stand og uden at have truffet anden Disposition over Boet, saa tilfalder Alt, hvad den maatte efterlade sig vore fælles Arvinger, nemlig den ene Halvdel Mandens og den anden Halvdel Konens Arvinger Slægt til Deling efter Loven, og saaledes, at Arven anses som falden for begges Slægt paa den Tid det sidste Dødsfald indtræffer.
Det bemærkes under Eds Anbud, at Værdien af det, hvorover gjendsidig disponeres ef udgjøre 500 Rdl. Sølv.
Dette Testamente er frivilligen ved sund Sans og Samling oprettet og underskrevet af os i Overværelse af Notarius publicus.

p. t. Nykjøbing d. 23de Marts 1883 1844
Niels Jacobsen. Anna Peders Datter.

Aar 1844 den 23 Marts mødte paa Falsters Birks Notarialkontor Parcellist Niels Jacobsen af Maglebrænde og Hustru Ane Pedersdatter, som efter at foranstaaende Testamente for dem var oplæst, med fri Villie og ved ders Fornufts fuldkomne Brug vedtog sammes Indhold som deres bestemte og sidste Villie, og forsynede de derpaa samme med deres egenhændige Underskrift.
Saaledes at være paaseret i Overværelse af undertegnede Notarius publicus Justitsraad Borgemester og Birkeskriver Mathias Møller med tiltagne Vidner Godsforvalter Severin Lund Müller af Henriksdahl og Gaardmand Peter Hansen Mortensen af Særsløv, der erklærede at kjende Testatorerne personlig, bekræftes under min og Vidnernes Overværelse Underskrift og mit Embeds Segl.
Da-

Tingdagen den 29 Maj 1883.

tum ut supra.

Som Vidner.
Müller P. M. S.
- Peder Mortensen
- m f. P.

Geb. 13 Mark 11 Skilling.
Møller.

I Henhold til hoslagte Skifteretsattest af Dags Dato begjæres foranstaaende Testament tinglæst som Adkomst for mig underskrevne Ane Pedersdatter paa den min afdøde Mand Niels Jacobsen ifølge Skjøde tinglæst 29 Juni 1848 tilhørende Ejendom Matr. No 6Ab af Stangerup By, Maglebrænde Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 3 Fdk. 2½ Alb., Gammelskat Kr. 1,98 tilligemed denne Ejendoms Konge- og Kirketiende.
Værdi Kr. 2760,-

Stangerup den 28 Maj 1883.
Ane Pedersdatter
ved
H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herred Ret den 29 Maj 1883 og protokolleret tilligemed Skifteretsattesten.

Madsen
kst.