Skadesløsbrev

29 Januar 1895

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


21.

Stempel 30 Øre.

Udslettet 22 Januar 1907 nr. 12.
Skadesløsbrev.

Til Sikkerhed for skadesløs Betaling, herunder Sagførersalær og Befordringsudgifter efter Regning - af hvad jeg undertegnede Slagter og Husejer Ole Peder Olsen af Maglebrænde maatte blive skyldig til Gaardejerne Peder Nielsen og Lars Mortensen i Sortsø i Anledning af at de de har paataget dem Selvskyldnerkautionsforpligtelser for mig overfor Maglebrænde Sogns Alderdomsforsørgelsesforening for 200 Kroner meddeler jeg dem herved oprykkende Prioritet og Panteret næstefter Aftægt af Værdi 1040 Kroner til Maren Hansdatter og 1000 Kr til Falsters Landbostands Sparekasse i Nykjøbing til højere Rente end 4% p. a. i den mig tilhørende Ejendom M. Nr. 10c af Maglebrænde af Hartkorn 1¾ Alb, Gammelskat 11 sk = 22 Øre med paastaaende Bygninger og deriværende mur-, søm- og nagelfaste Tilbehør, herunder Kakkelovn, Komfurindretning og indmuret Kedel, Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd, Gødning, Ejendommens Leje og øvrige Interesse samt dens Konge- og Kirketiende.
I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig den ved Forordningen af 25 Januar 1828 hjemlede hurtige Retsforfølgning og vedtager jeg Stubbekjøbing Forligskreds i Forligskommissionen og Herreds Ret som rette Forum uden Hensyn til Bopæl eller Opholdssted efter Varsel som til Indenherredsboende forkyndt paa ommeldte Ejendom.
Det bemærkes, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods under Godset hæfter Kapital Kr 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr 88 Øre foruden en Del Naturalier, der

Tingdagen den 29 Januar 1895

ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hæfter Kapital 1100 Kr, der dog skulle være betalte, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken. Det bemærkes yderligere, at ifølge Skøde, læst 15 Juni 1875 er der forbeholdt Sælgeren fri Adgang over den Sluse, der er lagt fra Landevejen ind til Gaardspladsen og at Ejendommen ikke maa sælges af mig i Maren Hansdatters Levetid.

Til Bekræftelse med min Underskrift vidnesfast.

Skrevet i Stubbekjøbing den 21 Januar 1895
Ole Peter Olsen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed
Carl Schwartz Ludvig Hansen

Læst inden Stb Herreds Ret den 29 Januar 1895.

P M Anker (L S)