Skadesløsbrev

15 Juli 1890

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


4.

Stempel 60 Øre.

Udslettet 19/12 1893 No 9.

Skadesløsbrev.

I Anledning af, at Gaardejerne Ole Nielsen i Alkestrup og Jørgen Johansen i Oure have indgaaet solidarisk Selvskyldnercautionsforpligtelse for et af mig underskrevne Husejer Hans Christensen af Alkestrup i Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn rejst Laan stort 380 Kr - Tre Hundrede Otti Kroner ., saa giver jeg herved nævnte mine Cautionister til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Anfordring af, hvad jeg paa Grund af denne deres Selvskyldnercautionsforpligtelse maatte blive dem skyldig - være sig af Capital, Renter (5% p. a.) eller Omkostninger - Prioritet med Oprykningsret næstefter 330 Kr til Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn (højere Rente end 4% p. a.) og aarlig Bygafgift 2 Skp 0⅔ Fdk til det Classenske Fideicommis i den mig ifølge Skjøde, der thinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 9b i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk ¼ Alb, Glskat 49 Øre, endvidere i Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Comfurindretninger skulle henregnes, i Ejendommens Afgrøde, Leje og anden Interesse, saavelsom i Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum.
Det bemærkes, at Adkomstdocumenter paa Ejendommen skulle

Thingdagen d: 15¨ Juli 1890.

forevises paa Corselitze Godscontoir, forinden de thinglæses, og at der paahviler Ejendommen Præstetiende.
I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25¨ Januar 1828 og vedtager uden Hensyn til Bopæl eller Opholdssted at møde for den Forligscommission og Ret, hvorunder Matr. Nr. 9b i Alkestrup hører efter Varsel som til indenherreds Mand, forkyndt paa den nævnte Ejendom.

Til Bekræftelse underskriver jeg nærværende Skadesløsbrev, der udstedes og thinglæses paa min Bekostning i 2 Vidners Overværelse.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing d: 4¨ Juli 1890.
Hans Christensen

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering:
L. Ravnsgaard. A. Marckmann.

Læst inden Stb. Herreds Ret d: 15¨ Juli 1890.

Gjælden til Aastrup Sogns og Omegns Sparekasse andrager efter Pantebøgerne 400 Kr.

P. M. Anker (L. S.)