Skadesløsbrev

7 December 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


15.

Stempel 5 Kr.

Læst Moderation d 31/1 88 No 1.

Udsl. 4/1 90 Nr 8

Skadesløsbrev.

Underskrevne Gaardejer Rasmus Peter Henriksen Stæhr i Maglebrænde giver herved Kjøbmand P. W. Wulff i

Tingdagen d. 7ende December 1886.

Stubekjøbing til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Anfordring af, hvad nævnte Hrr. P. W. Wulff til enhver Tid ifølge sin Hovedbogs-Udvisende maatte have tilgode hos mig indtil et samlet Beløb af Tr 3000 Kr - Tre Tusinde Kroner - med Renter 6% p. a. af den til enhver Tid skyldige Sum fra Gjældens Stiftelsesdag til Betaling sker, Prioritet med Oprykningsret.
1) næstefter de til Dato thinglæste Hæftelser i de mig ifølge thinglæste Skjøder tilhørende Ejendomme Matr. No 8a, 37b og 12f i Maglebrænde By og Sogn, tilsammen af Hartkorn 7 Tdr 5 Skp 3 Fdk 2½ Alb., Glskat Kr 121,44 med Bygninger samt Ejendommens Andel i Sognets Konge- og Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes. Ejendommenes Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde (paa Mark og i Hus, tærsket og utærsket), Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum samt i al af de nævnte Ejendomme gaaende Leje og anden Interesse - og
2) næstefter de til Dato tinglæste Hæftelser- og efter Skadesløsbrev stort 2000 Kr til C. Hermansen i Stangerup i Anledning af dennes Selvskyldnerkaution for min Gjæld til Sparekassen til for Aastrup Sogn og Omegn stor 2000 Kr, der er prioriteret i det foran under "1" nævnte Pant næstefter 32000 Kr - i den mig ifølge tinglæst Skjøde tilhørende Ejendom Matr. No 15b i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 2 Fdk ¾ Alb., Glskat Kr 1,04 samt Konge- og Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Ejendommens Avl og Afgrøde (paa Mark og i Hus, tærsket og utærsket), Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum saavelsom i al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.
Det bemærkes, at Ejendommen henhøre under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes fremhæves, at der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge og at

Tingdagen d. 7. December 1886.

der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kr 83,62 med solidarisk Ansvar for udtykkede Parceller, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hæfter kgl. Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole af 10 Tdr. Rug, 11 Tdr Byg og 3 Tdr Havre og paa samme Sogns Kirketiende kgl. Kapital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, samt at der paahviler de pantsatte Ejendomme Præstetiende, Kvægtiende og Smaaredsel til Præsten.
I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig og Arvinger, der skulle være solidarisk ansvarlige for Gjælden, den hurtige Retsforfølgning efter Frd. 25 Januar 1828, hvorhos vi, uden Hensyn til Bopæl eller Opholdssted - skulle være pligtige til at møde for den Forligskommission og Ret, hvorunder Matr. No 8a i Maglebrænde hører, efter Varsel som for indenherreds Mand, forkyndt paa den nævnte Ejendom.

Til Bekræftelse underskriver jeg dette Skadesløsbrev, der udstedes og thinglæses paa min Bekostning, i 2 Vidners Overværelse.

p. t. Stubbekjøbing d. 3die December 1886
R. H. Stæhr.

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering.
J. P. Lund. L. Ravnsgaard

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d. 7. December 1886.

Paa samtlige pantsatte Ejendomme hæfter Aftægt og paa Matr. No 8a, 37b og 12f Pantegjæld til Beløb 38000 Kr.

P. Th. Madsen.
kst (L. S.)