Skadesløsbrev

1 Juli 1884

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


9.

Stempel 50 Øre.

Udsl. 15/7 1890 Nr 2

Skadesløsbrev.

I Anledning af, at Gaardejerne Jørgen Johansen af Oure og Ole Nielsen Hare af Alkestrup have indgaaet Selvskyldnerkautionsforpligtelse for et mig underskrevne Husejer Hans Peter Nielsen af Alkestrup i Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn ydet Laan stort 300 Kr. skriver Tre Hundrede Kroner med Renter og Omkostninger, giver jeg den herved til skadesløs Sikkerhed for Alt, hvad jeg i denne Anledning maatte blive dem skyldig Prioritet og Panteret med Oprykningsret næstefter 390 Kr. til Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn samt aarlig Bygafgift 2 Skpr. ¨⅔ Fdk. i den mig i Følge Skjøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. No 9b af Alkestrup By, Maglebrænde Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk. ¨¼ Alb., Gammelskat 49 Øre, Bygningernes mur- og nagelfaste Appertinentier, Leje og al anden Interesse samt As-

Tingdagen den 1ste Juli 1884.

surance. Det bemærkes, at Adkomstdokumenter forinden Tinglæsningen skulle forevises paa Corselitze Godskontor, og at i Følge Pantebogen udgjør den forud prioriterede Gjæl Kr. 400.
Det vedtages, at der uden foregaaende Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i Henhold til Loven af 29de Marts 1873 §15, ligesom jeg i Søgsmaals Tilfælde underkaset mig den hurtige Retsforfølgning efter Forord. 25 Januar 1828.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 22de Juni 1884.
H. P. Nielsen.
Til Vittelrighed.
Gjern. H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 1ste Juli 1884.

Oxenbøll.
(L. S.)