Kautionsbevis

20 Marts 1877

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

Læst Paategning 11/9 77 Nr. 1

Udsl. 8/1 78. No 16

Stempel 1 Kr.

Underskrevne Husejer Jørgen Nielsen Amager

Læst 20 Marts 1877.

i Moseby indestaar herved som Kautionist og Selvskyldner Parcellist Christian Larsen i Maglebrænde for skadesløs Betaling af ¼ (en fjerdedel) af det Laan stort 2000 Kr. som Christian Larsen yder Gaardejer Niels Peter Jørgensen i Meelse til Berigtigelse af dennes Byttehandel som Møller Hans Jakobsen i Lidstrup foruden Renter og Omkostninger, altsaa for at en Kapital af 500 - Fem Hundrede Kroner - foruden ¼ af Renter og Omkostninger af bemeldte Laan skadesløst betales Laangiveren Christian Larsen til Forfaldstid.
Til Sikkerhed for skadesløs Opfyldelse af denne Kautionsforpligtelse jeg har overtaget som Selvskyldner giver jeg derhos herved bemeldte Christian Larsen Panteret i min Ejendom Matr Nr 18h i oseby, Aastrup Sogn med Bygninger og Jorder af Hartkorn 2 Skp. 3 Fdk ¾ Alb, Glskat 3 Kr. 85 Ø., Bygningernes mur og sømfaste Ting og øvrige Tilbehør samt Assurance, Jordenes Avl og Afgrøde Besætning og Inventarium den til enhver Tid paa Ejendommen værende Gjødning og Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd de pantsatte løse Gjenstandes Assurancesum og det Ejendommen givende Leje eller anden Interesse saa og i den fra Ejendommen uadskillelige Konge og Kirketiende Alt med Prioritet næstefter aarlig Afgift til det Classenske Fideikommis 3 Td. Byg pr. Td. Hartkorn og Pantegjæld 700 Kr. til 5% Rente p. t. samt med Reservation af, at Adkomstdokumenterne forinden Tinglæsningen skulle forevises paa Corselitze Godskontor og at den Bjerringske Familie har Begravelsesplads paa Aastrup Kirkegaard. Endvidere reserveres, at der paa Ejendommen, paa hvilken intet er tinglæst, er Bygninger, hæfter solidarisk enhver for at indfri et Kreditforeningenslaan i Matr No 18a hvorfra den er udstykket, stort 5600 Kr., indtil dette statutmæssig kan bortfalde det Ejendommen paahviler de Vederlag for Præstetiende, Smaaredsel og Kvægtiende ifølge Udstykningsapprobation af 21 Februar 1874 er Kreditor bekjendt.
I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig den hurtige Retsforfølgning efter fr. 25 Januar 1828 og vedtager at der uden foregaaende Lovmaal eller Dom skal kunne gjøres Execution i Pantet i alle de Tilfælde i hvilke dette i Medfør af Lov 29 Marts 1873 §15 ka vedtages.

Moseby, skrevet i Nykjøbing p F den 19 Marts 1877
Jørgen Nielsen Amager.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
L. A. Mansen L ph. Blæsberg.

A Læst

Læst 20 Marts 1877.

inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 20 Marts 1877.
I Ejendommen er forudprioriteret Pantegjæld til Beløb Kr. 1100.

Madsen cst.