Gældsbevis

23 April 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Udsl 1/7 79 Nr. 30

Stempel 1 Kr.

Gjældsbrev.

Underskrevne Parcellist Christen Larsen i Maglebrænde erkjender herved at være skyldig til Sagførerne Th Andersen og L Th. Blæsberg i Nykjøbing p F. 400 Kr., hvilke Fire Hundrede Kroner jeg forpligter mig til skadesløst at betale den 11 Decbr. d A. 1878, og har jeg formaaet Gaardejer Rasmus Peter Henriksen Stæhr i Maglebrænde til herfor at indestaa som Selvskyldnerkautionist.
Jeg Rasmus Peder Henriksen Stæhr i Maglebrænde indgaar denne Selvskyldnerkaution. I Søgsmaals-

Læst 23 April 1878.

Tilfælde skulle vi begge, saavel Debitor som Selvskyldnerkautionist være underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Fr. 25 Januar 1828, ligesom vore Arvinger skulle hæfte solidarisk for vore Forpligtelser efter dette Gjældsbrev.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af, hvad Rasmus Peder Henriksen Stæhr i Anledning af foranstaaende Kautionsforpligtelse maatte komme til at udrede for mig, saavel som for skadesløs Betaling, af, hvad han ellers af hvilkensomhelst Aarsag maatte have eller erholde tilgode hos mig indetil et Beløb af 600 Kr, skriver Sex Hundrede Kroner, foruden Renter og Omkostninger skadesløst, giver jeg herved bemeldte Gaardejer Rasmus Peder Henriksen Stæhr i Maglebrænde 1 Prioritets Panteret i den mig i Følge Skjøde, som tinglæses samtidig hermed tilhørende Parcel Matr. Nr 8f i Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn 1 Fdk. ¼ Alb. Glskat 62 Ø med de Bygninger, der ere eller maatte blive opførte paa samme, og disses mur og sømfaste Ting og øvrige Tilbehør samt Assurance, Jordernes Avl og Afgrøde, Besætning og Inventarium, den til enhver Tid paa Ejendommen værende Gjødning og Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd, de pantsatte løse Gjenstandes Brandforikringssum og al af Ejendommen gaaende Leje eller anden Interesse, samt Ejendommens Konge og Kirketiende. De paa Ejendommen som hørende under Stangerup Gods samt de paa Sognets Konge og Kirketiende hvilende Forhæftelser reserveres. Kreditor er bekjendt med, at Ejendommen endnu ikke er befriet for den samme i Forbindelse med den tidligere samlede Ejendom 8a, 16c og 37b i MAglebrænde paahvilende Pantegjæld for hvilken det imidlertid paahviler ham selv at frigjøre Pantet.
Kreditor skal være berettiget til uden foregaaende Lovmaal og Dom at gjøre Exekution i Pantet i alle de Tilfælde i hvilke saadant i Medfør af Loven af 29 Marts 1873 §15 kan vedtages.

Maglebrænde skrevet i Nykjøbing p F den 12 April 1878.
Christen Larsen
Som Selvskyldnerkautionist
R. P H. Stæhr.

Til Vittelrighed ogsaa om rigtig Datering ved Christen Larsens Underskrift
B H. Pohler. E Reimann.

Jeg

Læst 23 April 1878.

frafalder Retsanmærkning.

Maglebrænde p. t. Nykjøbing F. den 12 April 1878
R. P. H. Stæhr.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 23 April 1878.

Oxenbøll.