Declaration

22 Januar 1889

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


2.

Stempel Kr 1,40.

Deklaration.

Jeg underskrevne Gaardejer Peder Hansen af Maglebrænde erklærer herved for mig og efterkommende Ejere af Matr Nr 3a i Maglebrænde at have forpligtet mig til nu og i Fremtiden at modtage alt Spildevandet fra det tilnævnte min Ejendom stødende paa Matr Nr 7c i Maglebrænde beliggende "Maglebrænde Andelsmejeri". Mejeriet er berettiget til G gjennem en Aabning i Hegnet mellem vore Ejendomme at lede Vandet ind paa mine Ejendomm, og det bliver derefter min egen Sag at blive af med Vandet igjen, navnlig ogsaa over for mine andre Naboer, dersom Vandet ikke kan optages af Jorden paa min Ejendom.
Som Vederlag for denne Forpligtelse har jeg een Gang for alle modtaget en Godtgjørelse af 215 Kr, skriver To Hundrede Femten Kroner.
Denne Deklaration, hvis Oprettelse og Thinglæsning betales af Mejeriet, kan thinglæses paa min Ejendom Matr Nr 3a af Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn 7 Tdr 5 Skp 3 Fdk 0½ Alb, Glskat Kr 123, og dog uden Præjudice for de paa Ejendommen for Tiden hvilende Hæftelser, med hvis Størrelse Mejeriet er bekjendt, og hvorom Retsanmærkning frafaldes.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse med Tilføjende den Forandring, at min Ejendom ikke har Matr Nr 3a, med derimod Matr Nr 3.

Skrevet i Stubbekjøbing den 19de Januar 1889.
P. Hansen

Til Vitterlighed
T. P. Jørgensen H. Munk
Parcellist i Aastrup

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 22de Januar 1889.

Wineken (L. S.)