Declaration

15 November 1887

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Stempel 2 Kr:

Deklaration

Vi underskrevne Hans Christian Frederiksen og Johan Peter Panthon begge af Maglebrænde erklærer herved, under Forudsætning af, at den af os i Forening Dags Dato indgaaede Handel med Husmand Henrik Rasmussen angaaende Matr. Nr. 22a i Maglebrænde bliver staaende ved Magt, at være enige om at dels Ejendommens Matr. Nr. 21b, 22a og 23b i Maglebrænde imellem os, saaledes at jeg Hans Christian Frederiksen faar den nordlige Halvdel af alle 3 Ejendomme, og jeg J. P. Panthon den sydlige Halvdel af dem. Delingen og Udstykningen af Ejendommene foretages af Mandinspektør Larsen i Nykjøbing paa Falster, og det langs Ejendommens nordlige Grænse beliggende Stræde medregnes ved Delingen. Samtlige ved denne Handel foranledigede Udgifter og Omkostninger bære vi med Halvdelen hver.
Saasnart Udstykningen af Ejendommen er approberet, meddele vi hinanden Mageskifteskjøder og ere pligtige til af Henrik Rasmussen at modtage Skjøder. Kjøbesummen til Henrik Rasmussen og de mved denne Handel foranledigede Omkostninger bære vi med Halvdelen hver. Iøvrigt har ingen af os noget Vederlag at betale Medkontrahenten i Anledning af nærværende Overenskomst. Selvfølgelig skulle Mageskifteskjøderne være fri for hindrende Retsanmærkninger.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing d. 12 Februar 1887.
J. P. Panthon H. C. Frederiksen.

Til Vitterlighed
Gjern. H. Munk.

Mageskifteskjøde.

I Henhold til foranstaaende
Tingdagen d: 15 November 1887.

Deklaration skjøde og mageskifter jeg undertegnede Husmand Hans Christian Frederiksen herved til Musikus Johan Peter Panthon den sydlige Halvdel af den mig ifølge Skjøde tinglæst 12 Juni 1883, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 21b af Maglebrænde By og Sogn, hvilken Halvdel nu i Henhold til Indenrigsministeriets Udstykningsapprobation af 16 Juli 1887 under Matr. Nr. 21d er ansat til Hartkorn 0¼ Alb, Glskat 4 Øre. Ifølge Udstykningstilladelsen bemærkes, at den del forhen samlede Matr. Nr. 21b paahvilende Præstetiende af 0¼ Fdkr Byg aarlig ikke har kunnet for denne Del bemærkes derhos, at der paa det samelde Matr. Nr 21 hviler aarlig Afgift til Gaardmændene stor 4 Kr., hvilken Afgift dog er Matr. Nr. 21d uvedkommende, da den udredes af Jordlodden Matr. Nr. 21a og at Huset paa Matr. Nr. 21 ikke maa afhændes til fremmede eller ubekjendte uden Samtykke af Stangerup Godsadministration. For Ejendommens Værdi, der ansættes til 100 Kr: skriver Et Hundrede Kroner, er jeg fyldestgjort derved, at Panthon Dags Dato har meddelt mig Mageskifteskjøde paa 23b i Maglebrænde, der ligeledes er ansat til en Værdi af 100 Kr og Matr. Nr. 21d i Maglebrænde skal derfor herefter tilhøre Johan Peter Panthon med de samme Byrder og Rettigheder hvormed jeg har ejet denne Ejendom ifølge formeldte min Adkomst.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 18 13 October 1887.
H. C. Frederiksen. J. P. Panthon.

Til Vitterlighed.
P. Mathiesen. H. Munk.

Foranstaaende Skjøde paategnes herved til Tinglæsning

Lolland*Falsters Stiftamt d. 22 October 1887.
Bardenfleth.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 15 Novbr 1887

Modstaaende Mageskifteskjøde læst samtidig hermed under Nr. 8.

Madsen -kst.