Aftægtskontrakt

24 Juni 1890

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


23.

Stempel 30 Øre.

Udslettet 31/5-23-Nr 840

Jeg underskrevne Ane Jensen, Enke efter Husmand Johan hansen forpligter mig herved til, saa længe min Fader Jens Hansen lever, at afgive vederlagsfri Beboelse, Pleje og Pasning til ham i den mig tilhørende Ejendom Matr. Nr 25b af Maglebrænde By og Sogn. Lejligheden bestaar af Stuen i den nordre Side af Huset, fornødent Husrum til hans Brændsel og Adgang til Kjøkken og Forstur. Lejligheden forpligter jeg mig til bestandig at vedligeholde i forsvarlig Stand saa ved udvendig som indvendig og skulde den forgaa ved ulykkelig Hændelse, forpligter jeg mig til at gjenopbygge den og imidlertid huse ham anstændig. Dersom min Fader foretrækker selv at sørge for sin Pleje og Pasning, forpligter jeg mig til aarlig at betale ham en Sum af 24 Kr, skriver Fire og Tyve Kroner, der erlægges med ¼ forud hver 1ste Januar, 1ste April, 1ste Juli og 1ste October paa hans Bopæl.
Til Sikkerhed for skadesløs Opfyldelse af mine Forpligtelser efter nærværende Document, der for det stemplede Papirs Skyld ansættes til aarlig 40 Kr, 5 Gange taget 200 Kr,

Thingdagen den 24¨ Juni 1890.

giver jeg herved Prioritet og Panteret fra Ejer til Ejer næstefter 200 Kr eventuelt til jøjere aarlig Rente end 4% pro anno i den mig ifølge Skjøde der thinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr 25b af Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb, uden Glskat, Bygningernes mur- og nagelfaste Appertinentier, Bygningernes Assurancesum, Leje og al anden Interesse.
I Søgsmaalstilfælde er jeg underkastet den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25 Januar 1828, ligesom jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Udlæg i Pantet i Henhold til Loven af 29de Marts 1873 § 15.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 2¨ December 1889.
Ane Jensen

Til Vitterlighed
J. Munk. H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 24´ Juni 1890.

P. M. Anker (L. S.)